Alex Goris IT Solutions

Mijn Diensten

Hieronder staan de diensten beschreven die ik lever.

Opstellen requirements

Waaraan dient een werkplek- of serveromgeving te voldoen? Wat zijn de eisen die vanuit de business, de architectuur of andere wet- en regelgeving worden gesteld.

Ontwerpen en implementeren van werkplekomgevingen

Een werkplek bestaat uit meerdere componenten die de totale werkplek maken. Van (server)hardware, besturingssysteem tot gebruikers en applicatieve instellingen
Van het ontwerpen, via bouwen en testen naar implementeren, vastleggen tot overdragen van de kennis aan de beheeromgeving van alle componenten binnen een werkplekomgeving zijn zaken waar ik u mee kan helpen.

Implementeren van werkplekgerelateerde oplossingen

Oplossingen die ervoor zorgen of eraan bijdragen dat een digitale werkplekomgeving zo goed mogelijk functioneert en performt. Denk hierbij aan producten zoals GPU's, FSlogix, Ivanti Workspace Control, uberAgent.

Automatiseren van het bouwen van werkplekimages

Een werkplekimage maken is een vak apart en kan op veel manieren en met veel technieken plaatsvinden. Ik beschik over de kennis van verschillende platformen en kan ook uw werkplekimage maken., zowel on-premises als in de cloud.

Automatiseen en scripten van veel voorkomende (beheer)taken

Veelvoorkomende, repeterende taken kunnen geautomatiseerd worden en maken beheer van werkplekken en servers zowel on-premises als in de cloud een stuk eenvoudiger en beheersbaarder. Naast beheertaken kunnen ook veel processen geautomatiseerd worden en in een self-serviceportaal worden aangeboden aan eindgebruikers.

Schrijven van installatie en configuratiedocumentatie

De installatie en configuratie van een installatie van een product zijn kunnen van vitaal belang zijn om een product of omgeving weer succesvol op te kunnen tuigen. Ik help je hier graag mee.

Second opinion geven

Is er een ontwerp gemaakt of omgeving gebouwd door een leverancier, dan kijk ik graag mee o te zien of de juiste keuzes zijn gemaakt.

Inrichten serveromgevingen

Een serverinrichting on-premises of in de cloud dient aan de hoogste beveiligingsstandaarden te voldoen zodat kwaadwillenden en kwaadwillende code geen kans maken. Ik kan hierbij helpen en meedenken.

Schrijven van ontwerpen

Een goede implementatie van een product, clouddienst, serveromgeving, werkplekomgevingen valt of staat met een degelijk ontwerp. Op deze manier wordt keuzes inzichtelijk gemaakt en beschreven en biedt een goed naslagwerk voor nu en in de toekomst.